Wonam viert start bouw woningproject Toon en krijgt vestiging in Utrecht

In Het Zand, Leidsche Rijn Utrecht bij station Terwijde, ontwikkelt en realiseert Van Wijnen in samenwerking met woningbouworganisatie Wonam 98 middensegment huurwoningen.

Medio 2017 hebben beide partijen hiervoor een turnkeyovereenkomst gesloten. De bouw van het wooncomplex, genaamd Toon Utrecht, is op 4 oktober feestelijk gestart in bijzijn van de wethouder Wonen en Ruimte, Paulus Jansen. De woningen worden eind 2018 overgedragen aan de nieuwe bewoners.

In Leidsche Rijn direct naast Station Terwijde en het winkelcentrum Terwijde komen met dit project 98 nieuwe huurwoningen in het middensegment met huurprijzen vanaf € 750 per maand. De twee- en driekamerappartementen van 60 tot 80 m² hebben ieder een eigen buitenruimte en zijn voorzien van een volledige keuken en luxe badkamer.

Gerard Kohsiek van Wonam ziet in Utrecht veel mogelijkheden een bijdrage te leveren het aanbod van middensegment huurwoningen te vergroten. Het woonproject Toon is hier een goed voorbeeld van. Wonam opent begin 2018 haar eerste kantoor in Utrecht om haar Utrechtse ambities kracht bij te zetten.

Ook wethouder Paulus Jansen is enthousiast over de komst van Wonam in Utrecht. “Met Toon Utrecht laat Wonam ambitie zien om middenhuurwoningen te bouwen met een goede prijskwaliteitverhouding. Dat sluit goed aan bij onze collegedoelstellingen.”

Wonam is een woningbouworganisatie die zich specifiek richt op de ontwikkeling van middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam en Utrecht. Wonam heeft reeds 900 huurwoningen gerealiseerd en in aanbouw. De ambitie is om de komende jaren nog ruim 2500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs tussen de € 750 en € 1100. Na realisatie van projecten blijft Wonam nauw betrokken, zo organiseert de woningbouworganisatie zelf het beheer van haar woningen en verhuur.

Foto EAS fotografie vlnr Gerard Kohsiek (Wonam), Marcel Mulder (Van Wijnen), Carolyn van Duijvendijk-Koster (Wonam), Utrechtse wethouder Paulus Jansen en Robert Kohsiek (Wonam).