Wonam realiseert 210 huurwoningen in Amsterdam-Noord

Wonam gaat 210 middeldure huurwoningen bouwen in het Stationsgebied van Amsterdam-Noord.

De gemeente Amsterdam is hiervoor een optiecontract overeengekomen met Wonam. Het nieuwe gebouw naast de Noord–Zuidlijn krijgt een gemengde bestemming. Naast de huurwoningen komen er ook horeca- en retailvoorzieningen, een expositieruimte en werkplekken voor 200 werkers. Stadsdeelvoorzitter Coby van Berkum: ‘Een deel van het Centrumgebied Amsterdam-Noord (CAN) is al opgeleverd, de overige delen worden in de komende jaren versneld ontwikkeld. Dit geldt ook voor het Stationsgebied zelf.’

Wonam is de winnaar van de door de gemeente Amsterdam uitgeschreven selectieprocedure voor kavel 3N4. In de komende dertien maanden werkt Wonam de plannen verder uit tot een definitief ontwerp (DO). Medio 2017 wordt de eerste paal geslagen en in 2019 zal de bouw klaar zijn.

Aangezien de kavel direct aan het nieuwe metro- en busstation ligt, was een belangrijk onderdeel van de selectieprocedure het creëren van levendigheid op de begane grond. De begane grond wordt een grote open ruimte voor een combinatie van horeca en retail (circa 650 m²) met daarin de toegang verwerkt naar de werkplekken. Door de mix aan functies is er een hoge mate van sociale controle gedurende de hele dag. Bovenop dit fundament komen twee woontorens met circa 210 middeldure huurwoningen, voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etc).

Over Centrumgebied Amsterdam-Noord
Amsterdam Noord krijgt een nieuw stedelijk centrum: Centrumgebied Amsterdam-Noord. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch kanaal. De bouw van dit centrum is in 2007 op een aantal plekken in het gebied gestart. In totaal komen er ruim 3000 nieuwe woningen. Met de komst van de Noord–Zuidlijn en een nieuw busstation is het gebied zeer goed bereikbaar.

Wonam is een woningbouworganisatie die zich specifiek richt op de ontwikkeling van middensegment (vrije sector) huurwoningen in Amsterdam. Wonam heeft de ambitie om de komende jaren 2500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs van € 725–1100.