Vastned laat winstprognose 2020 achterwege

Vastned trekt haar verwachting voor het direct resultaat over 2020 in en verlaagt het dividend aan de aandeelhouders.

Gezien de onzekerheid over de duur en de impact van de overheidsmaatregelen is het niet mogelijk een goede inschatting te maken van de impact van de coronacrisis op het bedrijfsresultaat, zo bericht de beursgenoteerde Europese winkelvastgoedonderneming in een woensdag gepubliceerd tussentijds bericht over het eerste kwartaal. Eerder voorspelde Vastned een direct resultaat van tussen €2,05 en €2,15 per aandeel.

De resultaten over het eerste kwartaal ondervonden nog geen gevolgen van de uitbraak van Covid-19. In het eerste kwartaal sloot Vastned tien huurcontracten af voor een totaalbedrag van €1,3 mln. De liquiditeitspositie van Vastned is goed, aldus CEO Taco de Groot. “Maar gezien de huidige onzekerheid stellen we voor om de vennootschap verder te ondersteunen en het slotdividend over 2019 te verlagen naar €1,43 per aandeel. Tevens schrapt Vastned in dit licht het interim-dividend over 2020.”

In het eerste kwartaal van 2020 daalde de bezettingsgraad naar 97%. Deze daling werd veroorzaakt door een daling van de bezettingsraad in België en in mindere mate in Nederland. Zo vertrok Steps uit een pand in Breda en kwamen pop-up stores vrij in Amsterdam en Utrecht. In Frankrijk en Spanje bleef de portefeuille helemaal verhuurd. Er hebben in dat kwartaal geen acquisities of desinvesteringen plaatsgevonden. Begin dit jaar heeft Vastned een private placement van €25 mln terugbetaald aan Procoa Capital Group.

img
Redacteur
Profiel