Unibail-Rodamco-Westfield bevestigt sterke liquiditeitspositie

Unibail-Rodamco-Westfield beschikt over € 10,2 mrd in contanten en onbenutte kredietlijnen, zo heeft het bedrijf donderdagochtend bekendgemaakt.

Dat verschaft de groep de liquiditeit die nodig is om in alle verwachte financieringsbehoeften te voorzien, aldus de bekendmaking. Zelfs onder een extreem "stresstest" -scenario beschikt de groep over voldoende liquiditeiten. De activiteiten van Unibail-Rodamco-Westfield worden echter steeds verder beperkt. In Frankrijk en Duitsland gelden strengere maatregelen. Ook zullen de Amerikaanse centra voorlopig grotendeels gesloten zijn.  

Eerder deze week kondigde Unibail al aan vanwege de coronacrisis de niet-personeelskosten actief te verminderen, niet-essentiële kapitaaluitgaven uit te stellen en gebruik te maken van alle relevante faciliteiten of regelingen die de verschillende nationale autoriteiten bieden om bedrijven te helpen door de crisis. Unibail is al bereid om de reikwijdte van deze maatregelen uit te breiden, als de crisis voor een langere periode aanhoudt.

Unibail werd beloond op de Amsterdamse beurs. Het aandeel sloot donderdag 18,2 % hoger dan een dag eerder.

img
Redacteur
Profiel