Twee nieuwe distributiecentra op G-Park Zevenaar opgeleverd

Fase 1 van G-Park Zevenaar, bestaat uit twee nieuwe warehouses met een totaaloppervlak 53.000 m² bvo, is aan GLP opgeleverd door bouwbedrijf Goldbeck.

De twee warehouses zijn onderdeel van een totaal ontwikkelvolume van circa 130.000 m², verdeeld over een totaal van 5 units. Fase 1 behelst  respectievelijk circa 26.287 m² en circa 26.508 m² met een vrije hoogte van 12,20 meter, 50 dockdeuren, 4 gelijkvloerse overheaddeuren en 141 parkeerplaatsen.

De eerste twee  warehouses zijn speculatief gerealiseerd om de beschikbare opslagruimte te optimaliseren en werkgelegenheid in de regio te creëren.

Elke warehouse is ontwikkeld volgens de BREEAM Excellent certificering. Het project is 100% elektrisch uitgevoerd.

Zevenaar Logistics Centre is gesitueerd binnen Business Park 7Poort in de regio Arnhem/Nijmegen. Het ligt strategisch vlakbij de snelwegen A12 en A15 en maakt deel uit van een groter logistiek gebied genaamd Logistics Valley.

GLP is de grootste wereldwijde investment manager en gespecialiseerd in investeringen in logistiek en verwante technologie. Het heeft wereldwijd $66 miljard aan eigendommen binnen haar management in de vastgoed en private equity fondsen.