Ter Steege en Rots kopen ontwikkellocatie Arnhem

De combinatie Ter Steege Bouw Vastgoed en  Rots Bouw gaat de Rijn IJssel-locatie Zijpendaalseweg in Arnhem ontwikkelen.

De precieze plannen van de kopende partijen zijn nog in een pril stadium. Wel staat vast dat het project uit tientallen woonruimten bovenop een parkeervoorziening bestaat. Er komt een variëteit aan appartementen en er wordt extra aandacht besteed aan de architectuur.

De verkoop volgt op een intensief traject van Rijn IJssel met omwonenden. Zij zijn actief betrokken bij de toekomstplannen van het terrein, dat aan de rand van het woongebied ‘Gulden Bodem’ ligt. Vertrekken als ‘Goede Buur’ was hier – evenals bij de andere herhuisvestingsoperaties van Rijn IJssel – een belangrijke doelstelling.

Het proces met omwonenden heeft ruim een jaar geduurd en geresulteerd in het ontwikkelkader Woonpark Guldenbodem. Hierin staan randvoorwaarden die met de buurt en de gemeente zijn vastgesteld.

Enka-campus
Rijn IJssel gebruikt de opbrengst van de verkoop voor het verder realiseren van de Enka-campus aan de Tivolilaan in Arnhem. Sinds vorig jaar maken de opleidingen voor Techniek & ICT, Kansrijk Techniek, Creatieve Industrie en de Internationale Schakelklas stapsgewijs de overgang naar de campus. Ook de stafdiensten en het college van bestuur krijgen onderdak op het terrein.

De verkoop van de locatie aan de Thorbeckestraat is namens Rijn IJssel gestructureerd door BMV Bedrijfsmakelaars (voorheen Strijbosch Thunnissen), partner in Dynamis, in samenwerking met Nysingh Advocaten - Notarissen en SAB.

Laatste nieuws

Evenementen