Startmotor met 566 jongerenwoningen in Rotterdam opgeleverd

Afgelopen maand is wooncomplex ‘Startmotor’ in Rotterdam-Zuid opgeleverd.

Startmotor is een concept met startersappartementen en faciliteiten om jongeren een fijne woonbeleving te geven. Met deze 566 woningen, investeert Amvest in een community voor zo’n 600 jongeren, gelegen in het Motorstraatgebied, onderdeel van Hart van Zuid. Het complex is anderhalf jaar geleden door Amvest, in opdracht van Aegon Nederland, turn key gekocht van BPA.

Startmotor functioneert als een gemeenschap waar jongeren wonen in zelfstandige appartementen en samenleven door onder andere het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes, zoals een huiskamer waar gezamenlijk gegeten kan worden, en een sportruimte op het dak.

Sociale interactie is een belangrijk element van het concept Startmotor. Het concept gaat over meer dan wonen alleen. De starters krijgen alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te helpen of dingen met elkaar te ondernemen.

De 566 jongerenwoningen bestaan uit 454 sociale huurwoningen waarvan het grootste gedeelte met huurtoeslag gehuurd kan worden, 96 vrije sector en 16 short stay huurwoningen. De compacte en mooi afgewerkte appartementen variëren van circa 23 m² tot 50 m². Samenwonen mag in de 120 2Room studio’s. Er zijn vier gemeenschappelijke (dak)terrassen, een stallingsgarage met 126 parkeerplaatsen, ruim 700 fietsparkeerplekken en circa 140 bergingen. De plint biedt ruimte aan 364 m² horeca en 595 m² commerciële ruimte en functioneert als schakel tussen de bewoners en de directe omgeving.

Vanaf 15 september zijn de eerste bewoners aan het inhuizen. Dit gebeurt gefaseerd, zodat het corona-proof is. Inmiddels wonen er ongeveer 150 mensen in Startmotor.