Start bouw laatste fase nieuwbouw Seahorse in Hengelo

De laatste bouwfase van het nieuwbouwproject Seahorse in Hengelo is officieel gestart.

Wethouder Gerard Gerrits, Maarten Droste van Droste Bouwgroep en Mireille Jeurnink, Directeur Vastgoedontwikkeling VanWonen legden hierbij de eerste begane grondvloer. Met het aansluitende gezamenlijk toostmoment is de bouw gestart van 58 woningen. Voor diverse doelgroepen: van koop- tot huurwoningen, voor de jongere generatie tot aan senioren.

Op het gehele Seahorse-terrein komen 110 woningen in veel verschillende typen, waarvan nu de laatste 58 woningen worden neergezet. Het merendeel van de woningen wordt energieneutraal, volgens het ‘nul-op-de-meter’-principe. Ook worden materialen hergebruikt, zo is een deel van het puin van de gesloopte fabriek gebruikt als puinverharding onder de straten in dit gebied.

Bij de ontwikkeling van deze buurt is de textielhistorie een rode draad geweest. Dat is terug te zien in zowel de architectuur als de openbare ruimte. Daarnaast ontstaat hier óók een groene wijk omdat klanten dit in een vroeg stadium kenbaar hebben gemaakt. Zo komen er veel bomen, bloemen en andere groenvoorziening, en zorgen wadi’s voor de waterhuishouding in de wijk.

De oplevering is verwacht in de eerste helft van 2023.