Siemens Mobility kiest voor Dutch Tech Campus in Zoetermeer

Siemens Mobility heeft een tienjarige huurovereenkomst gesloten met PingProperties voor een kantoorpand aan de Werner Von Siemensstraat 5 in Zoetermeer, gelegen op de Dutch Tech Campus.

Het gebouw ligt direct naast de huidige locatie van Siemens Mobility. Het betreft een overeenkomst voor 4200 m² vvo en 80 parkeerplaatsen. Onderdeel van de overeenkomst is het verduurzamen van het gebouw, inclusief een nieuwe hoofdentree. In september 2021, na de renovatie, betrekt Siemens Mobility het nieuwe kantoor. Met de keuze van Siemens Mobility voor DTC spreekt het bedrijf zijn vertrouwen uit in zowel de campus als het omliggende gebied, waarin de komende jaren volop wordt geïnvesteerd.

“Met het nieuwe kantoor zorgt Siemens Mobility ervoor dat de klanten nog meer centraal staan. Tegelijkertijd willen we met de nieuwe werkomgeving onze aantrekkelijkheid als werkgever verhogen. Het frisse, moderne en duurzame kantoor zal samenwerking en creativiteit stimuleren”,  aldus Olivier Gueydan, ceo Siemens Mobility.

Duurzaam, ruimtelijk en flexibel
Het gebouw waar Siemens Mobility zich vanaf september 2021 vestigt, wordt gerenoveerd naar klimaatconform klasse B en energielabel A. De installatietechniek wordt bijna geheel vernieuwd en het gebouw zal worden voorzien van warmtepompen en zonnepanelen. Ook de huurder zelf investeert in het gebouw. Door realisatie van een nieuw inbouwpakket, waarbij duurzaamheid en flexibiliteit een belangrijke rol spelen, wordt het gebouw geheel naar wens van Siemens ingericht. Door een ruimere opzet en meer flexplekken wordt optimaal voorzien in de behoefte van de huurder en wordt een toekomstbestendig kantoor gerealiseerd met 200 werkplekken. De nieuwe hoofdentree geeft het gebouw straks een frisse uitstraling.