Savills IM: kantoren bieden aantrekkelijke beleggingsperspectieven

Kantoren in zakendistricten, waaronder die in regionale hoofdsteden zoals Groningen en Arnhem, bieden volgend jaar aantrekkelijke beleggingsperspectieven.

Zo schrijft Savills IM in het 2021 Outlook-rapport ‘Building resilience in global real estate portfolios’. Savills gelooft niet in de ‘grote ondergang van de kantorenmarkt ondanks de groei van het thuiswerken als gevolg van de pandemie.’ Ofschoon maar 16% van de vastgoedbeleggers verwacht dat beleggingen in kantoren in zakendistricten volgend jaar zullen toenemen en 43% ervan uitgaat dat deze beleggingen gaan afnemen, verwacht Savills IM dat beleggingen op locaties met goede transportverbindingen op de lange termijn beter zullen presteren. Niet alleen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, maar ook in de regionale hoofdsteden.

Daarnaast zal de logistieke sector gesteund blijven door sterke fundamentals en een structurele wind in de rug, aldus het rapport. Het rendement van logistieke ruimte op toplocaties staat onder neerwaartse druk, waarbij het bruto aanvangsrendement onder de 4% ligt. Online winkelen groeit echter snel en blijft een van de grootste groeimotoren voor de Nederlandse logistieke sector. Verder biedt de levensmiddelendetailhandel volgens Savills een robuuste bron van beleggingsinkomsten en is het daarom een ‘strong buy’ voor core en core-plus beleggers. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de internationale vastgoedbeleggers verwacht dat beleggingen in de levensmiddelendetailhandel zullen toenemen of op zijn minst gelijk blijven.

 “De stabiele politieke en economische omstandigheden in Nederland, tezamen met de uitstekende infrastructuur voor weg-, lucht-, zee- en spoorwegvervoer, bieden een stevig fundament voor de nog altijd toenemende belangstelling voor logistiek vastgoed in Nederland. Dat geldt ook voor kantoren in zakendistricten en supermarkten, zo blijkt uit ons rapport. We verwachten dat deze belangstelling in 2021 aanhoudt en werken hard aan een bijbehorende pijplijn,” aldus Marcel Fleminks, co-head Savills IM Nederland.

 

img
Redacteur
Profiel