Royal Properties Group gaat Silverpoint herontwikkelen

Royal Properties Group wil kantoor- en winkelcomplex Silverpoint in Hilversum transformeren naar woningen in combinatie met commerciële ruimte.

Volgens het Noord-Hollands Dagblad heeft Royal Properties Group, het ontwikkel- en beleggingsbedrijf van de familie Lisman, de vergunning voor het complex aan de Schapenkamp al aangevraagd. De vastgoedonderneming is sinds 2017 eigenaar van het gebouw.

Aan de gemeente is begin deze maand toestemming gevraagd om het bedrijfsgebouw te mogen ombouwen tot een woon-/bedrijfsgebouw. Het gebouw van ongeveer 7650 m² ligt tegenover het treinstation van Hilversum en grenst aan het winkelgebied. In het bestaande gebouw zit een parkeergarage met 320 plaatsen, een winkel van Wibra, brasserie lunchroom Flavours en een Hoogvliet supermarkt. Het digitale productiebedrijf Mediamonks gaat Silverpoint verlaten.

Hoeveel en welke woningen er komen en welke andere functies blijven, is nog niet te zeggen. Daarover gaat de ontwikkelaar in gesprek met de gemeente en andere belanghebbenden. Royal Properties Group wil het gebouw in belegging houden.