Sebald koopt Silverpoint in Hilversum en ander vastgoed

Ten behoeve van Royal Properties Group (RPG) heeft Sebald in de tweede helft van 2017 een vijftal transacties succesvol afgerond, waaronder het complex Silverpoint in Hilversum.

In totaal zijn 36 objecten verworven. De vastgoedportefeuille van de RPG wordt hiermee uitgebreid met in totaal circa 22.000 m² kantoor, 23.000 m² winkels/wonen en circa 850 parkeerplaatsen.

De proposities liggen hoofdzakelijk in de Randstad (Hilversum, Hoofddorp, Utrecht) en Venlo en zijn aangekocht voor circa € 65 mln. Het gemiddeld bruto aanvangsrendement van de aankopen bedraagt 9,0% met een gemiddelde gewogen looptijd van circa 4,8 jaar. Meest in het oog springende huurders: Hoogvliet, Q-Park, Sixt, Hema, Grolsch, Trekpleister, Crocs, Douglas, Wibra, Stichting Brein en MediaMonks.

De meest recente aankoop is het Silverpoint complex te Hilversum (foto), welke op vrijdag 29 december 2017 van eigenaar is gewisseld. Het gebouw aan de Schapenkamp 2-12 van ongeveer 7650 m² ligt tegenover het treinstation van Hilversum en grenst aan het winkelgebied. Het complex bestaat uit kantoorruimte, winkelruimte, een supermarkt, een café/hotel, woningen en een parkeergarage met 320 parkeerplekken. De verkoper werd geadviseerd door Colliers International. De betrokken notaris bij deze transactie was Schut Van de Ven.

Hedde Stegenga en Juul Derks van Sebald zijn tevreden met de nieuwe serie aankopen: “Door een aantal off-market transacties te combineren met atypische gebouwen, zoals het Silverpoint complex, zijn wij in een sterk competitieve markt er toch weer in geslaagd een flink aantal transacties te realiseren. Dit heeft geleid tot een kwalitatief goed gelegen en goed gespreide portefeuille met ontwikkelingspotentieel”.