Rabobank bouwt 12.000 tijdelijke huurwoningen

Rabobank gaat de komende jaren 12.000 tijdelijke huurwoningen neerzetten.

Dat heeft de bank gemeld. Huren voor appartementen zouden van € 753 tot maximaal € 1000 per maand zijn, grondgebonden woningen tot € 1250. De woningen, waarvoor de gemeenten de grond nog moeten aanwijzen, worden in acht tot vijftien maanden neergezet.

Rabobank zegt volgens De Telegraaf momenteel met ’een tiental middelgrote tot grote gemeenten’ in gesprek te zijn. De eerste bouwlocaties hoopt de bank binnenkort al bekend te maken.

Het zou gaan om zogeheten SmartBuildswoningen die voor 90 tot 95 procent prefab worden gemaakt en daarna op de locatie neergezet. De woningen, die een halve eeuw kunnen meegaan, zouden voor in elk geval vijftien jaar worden verhuurd. Rabo spreekt van ‘permanente woningen maar dan met een flexibele ondergrond.’  De bedoeling dat ze in z’n geheel recyclebaar zijn.

Eerder al, eind 2019, beloofde vastgoeddochter Bouwfonds Property Development (BPD) om in tien jaar tijd 15.000 goedkope huurwoningen te bouwen. Daarvan zouden er inmiddels naar eigen zeggen 3500 zijn geplaatst, in onder meer Eindhoven, Utrecht, Diemen, Rotterdam en Groningen.