RED Concepts verkoopt kantoorgebouw in Helsinki

Real IS heeft een door RED Concepts voor huurder Sulake herontwikkeld gebouw gekocht in Helsinki, Finland.

Het betreft 2300 m² en is voor lange termijn verhuurd aan Sulake, een Finse game bedrijf, dat onderdeel is van de Nederlandse Azerion Group, een ontwikkelaar van videogames en digitale marketingdiensten. Voor Real IS, die het pand zal plaatsen in BGV VIII Europa-investeringsfonds, het Alternative Investment Fund (AIF), is dit de eerste aankoop in Finland. 

RED Concepts is een ontwikkelaar die voornamelijk actief is in Nederland. Partner en mede-eigenaar Gawein Minks van het bedrijf heeft echter onder de vleugels van Multi Corporation jarenlang ervaring opgedaan in Finland. 

RED Concepts leverde het herontwikkelde gebouw in februari 2021 op. Het historische pand is gebouwd in 1924 en ontworpen door de bekende Finse architect Lars Sonck. Het ligt in de wijk Töölö, in het centrum van Helsinki, vlakbij het centrale zakendistrict en was oorspronkelijk een drukkerij. Daarna is het pand vele jaren in gebruik geweest als huisvesting voor de gemeente Helsinki. Het gebouw biedt nu niet alleen werkplekken, maar heeft ook een game Fun Centre met een auditorium, een game theater, een conferentiezaal, een art-café en twee Finse sauna’s.

Real I.S. AG werd bij deze aankoop juridisch geadviseerd door DLA Piper en belastingtechnisch door PwC. Daarnaast trad Drees & Sommer op als technisch adviseur en Newsec als commercieel adviseur. Newsec Helsinki is verantwoordelijk voor het property management van het nieuwe kantoorgebouw. Real werd voor de aankoop geadviseerd door DRS Makelaars in Amsterdam.