Principal Asset Management koopt datacenter Schiphol

Principal Asset Management heeft in het Schipholgebied een logistieke faciliteit verworven die zal worden omgebouwd tot datacenter.

De bedrijfsruimte met een oppervlakte van 24.755 m² is aangekocht voor Principal European Data Center Fund I. Het bedrijf betaalde naar verluid € 39 mln voor het toekomstige datacenter, dat door Switch Datacenters wordt gehuurd en omgebouwd tot een datacenter van 42 MW. De precieze locatie is niet bekend gemaakt.

“We waren vooral onder de indruk van de toonaangevende duurzaamheidsinitiatieven in de faciliteit en de manieren waarop het de lokale gemeenschap substantieel voordeel zal opleveren”, zegt Paul Lewis, directeur van Europese datacenters, Principal Asset Management. “Onze investering in Amsterdam is een belangrijke stap voorwaarts, aangezien we een hoogwaardige pan-Europese portefeuille van gehuurde datacenteractiva creëren."

Het datacenter krijgt meer dan 1 MW aan on-site zonne-opwekkingscapaciteit, evenals een systeem voor het opwarmen van restwarmte voor de lokale gemeenschap.

CBRE vertegenwoordigde Principal Asset Management bij de transactie.