Particuliere belegger koopt supermarktpand in Burgh-Haamstede

Begin deze maand heeft een particuliere belegger een supermarktlocatie in de dorpskern van Burgh-Haamstede overgenomen van M7 Real Estate.

Het winkelpand dateert uit 1994 en omvat een winkelruimte van 1050 m2 met magazijn en kantoorruimte. Het pand is gunstig gelegen op een perceel van circa 1400 m2 aan de Noordstraat, midden in het centrum van Haamstede. Klanten kunnen gratis parkeren op het openbare parkeerterrein Kriekemeet, gelegen tegenover de achteringang van de supermarkt. Tot begin 2021 wordt het winkelpand gehuurd door Spar. Na het vertrek van deze supermarkt zal het door de nieuwe eigenaar geschikt worden gemaakt voor een andere huurder.

Spar is momenteel de enige supermarkt in het oude centrum van Haamstede. De andere supermarkt van het Zeeuwse dorp bevindt zich op circa 1 kilometer afstand in de oude dorpskern van Burgh. Dit betreft een Albert Heijn, die vorig jaar werd vernieuwd en uitgebreid naar circa 2300 m2 en samen met de twee andere winkelformules – Etos en Gall & Gall – Market Plaza Burgh-Haamstede vormt.

WP Retail Invest en FFT Notarissen traden bij de transactie op als adviseurs van de koper. De verkopende partij, M7 Real Estate, liet zich bijgestaan door Loyens & Loeff.