PROVADA Timpaan innoveert met houtbouw in Noord-Scharwoude

Timpaan zet de volgende stap in duurzaam ontwikkelen. Woningproject De Koolvlinder in Noord-Scharwoude wordt in houtbouw uitgevoerd. De bouw is in handen van aannemer Henselmans.

Op de Provada werd de projectnaam onthuld. De Koolvlinder bestaat uit 25 energiezuinige koopwoningen, waaronder twee- en drie-onder-een-kapwoningen en diverse rijwoningen. De woningen hebben een landelijke uitstraling met een verwijzing naar de kolenschuren van weleer.

De keuze van Timpaan komt voort uit de ondertekening onlangs van het convenant van de Metropoolregio Amsterdam: ‘Green Deal Houtbouw – Duurzaam uit de crisis’. Het convenant loopt vanaf nu tot oktober 2025. De deelnemende ontwikkelaars wijzen geschikte locaties voor houtbouw aan, minimaal één per jaar. Daarbij zullen zij bij het contracteren van aannemers houtbouw positief waarderen.

Houtbouw heeft volgens Timpaan diverse voordelen. “Zo besparen we op de CO2 uitstoot. Ook is hout oneindig hernieuwbaar. Hout is licht van gewicht, makkelijk verwerkbaar en het zorgt voor een duurzame, gezonde en prettige leefomgeving.” Timpaan verwacht dat de herwaardering van hout als bouwmateriaal de komende jaren een vlucht zal nemen.

img
Redacteur
Profiel