PROVADA MegaStores Den Haag wordt Galleria

Meijer Realty Partners presenteert op dinsdag op hun stand op de Provada om 12.00 uur de start van de herontwikkeling van MegaStores Den Haag. Eigenaar HS Retail heeft met financier Nomura International overeenstemming bereikt over een financieringspakket waarin zowel het bestaande object als de kosten van de herontwikkeling zijn opgenomen.

Het centrum krijgt een nieuwe hoofdingang, een woontoren en een nieuwe uitstraling. In de ambitieuze herontwikkelingsplannen staan beleving, een uitgebreider winkel- en leisure-aanbod en verschillende foodconcepten centraal. Het winkelcentrum krijgt ook een nieuwe naam: het zal na de herontwikkeling ‘Galleria’ gaan heten. De verbouwing van MegaStores en de transitie naar Galleria zal naar verwachting eind 2019 zijn afgerond.

Nieuwe branchering
HS Retail, een joint venture van investeringsmaatschappij CQS en vastgoedontwikkelaar en investeerder Meijer Realty Partners (MRP) kocht MegaStores Den Haag in april 2014 van ING. De nieuwe eigenaar is kort na aankoop aan de slag gegaan met het maken van de herontwikkelingsplannen die in een gefaseerde aanpak uitgerold gaan worden. Onderdeel van het herontwikkelingstraject is ook een nieuwe branchering en invulling van leegstaande ruimtes waarvoor een team van verhuurmakelaars potentiële partijen zal benaderen die passen binnen de herontwikkelingsplannen.

De financiering van de verbouwing komt mede tot stand dankzij Nomura International. Roger Cattermole, Managing Director Nomura International plc, zegt hierover: “Met de ontwikkeling van Galleria komt er een multi-functioneel winkelcentrum. Om een object van deze omvang te financieren, is een sterk doordacht herontwikkelingsplan uitermate belangrijk. We hebben er vertrouwen in dat de plannen die er nu liggen, en de positieve ontwikkelingen in het gebied en binnen het Nederlandse winkellandschap, bijdragen aan de waardevermeerdering van het nieuwe winkelcentrum Galleria.”

Upgrading Laak
Albert Hoogland, Managing Director van Bright! asset & property management en eindverantwoordelijk voor het management en de herontwikkeling van MegaStores: “In het nieuwe Galleria kunnen inwoners uit zowel de directe omgeving als uit de Haagse agglomeratie winkelen, boodschappen doen, recreëren en verblijven. Deze tweede levensfase van MegaStores sluit qua timing uitstekend aan bij de positieve ontwikkelingen in het gebied Laak.”

Er komt een nieuwe hoofdingang op de begane grond met daarboven een woontoren van 70 meter hoogte. Daarnaast komt er een extra parkeerterrein naast de supermarkten op de begane grond, zodat bezoekers direct de boodschappen naar de auto kunnen brengen. Het aanbod zal bestaan uit horeca, winkels, supermarkten, foodconcepten en leisure, zoals lasergamen of een bowlingbaan. De herontwikkeling gaat van start met de ontwikkeling van het parkeerterrein en een bijbehorende achteringang.

MegaStores Den Haag is 85.000 m2 groot en heeft en 51 winkels.