PMT investeert in woningproject Concorde in Utrecht

Vermogensbeheerder MN neemt namens Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) project Concorde van Oké Vastgoedgroep over.

PMT heeft daartoe een koopovereenkomst getekend. Het nieuwbouwtraject moet in totaal 215 appartementen in de Merwedekanaalzone opleveren, verdeeld over twee woonblokken van respectievelijk zeven en zestien bouwlagen. De twee woonblokken worden verbonden door een gezamenlijke binnentuin. Ook komen er 82 parkeerplaatsen.

DUQER is de ontwikkelaar en Era Contour doet de turn-keyrealisatie van het gebied in de Merwedekanaalzone in Utrecht. Binnenkort wordt gestart met de sloop van de bestaande gebouwen op deze plek. Architect van het project is Klunder Architecten. De oplevering van de 215 nieuwe appartementen zal eind 2024 plaatsvinden.

Er is een mix aan woningtypes en oppervlaktes. De appartementen hebben een oppervlakte die oploopt van circa 50 m² in de laagbouw tot circa 100 m² in de hoogbouw. Van de 215 appartementen zijn er 40 bestemd voor de sociale huur en 45 voor de middenhuur (Actieplan Middenhuur).

Kenmerkend in het ontwerp zijn de zogenaamde ‘nesten’ als centrale ruimtes in de functionele routing in het gebouw. Voor de daktuin, ruim 1800 m² groot, is het ontwerp opgesteld door Peter Verkade Landschapsarchitect.

De verwerving van het project Concorde past binnen de uitbreidingsdoelstelling van PMT voor haar Nederlandse vastgoedportefeuille.

Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs (partner in Dynamis) begeleidde namens de koper het verkooptraject. MN Dutch Real Estate werd juridisch bijgestaan door NautaDutilh. De verkoper werd juridisch bijgestaan Penrose.