PLUS en COOP gaan fuseren en verder als PLUS

PLUS en COOP hebben overeenstemming bereikt over een fusie tot een concern met circa 550 winkels en ruim 10 procent marktaandeel.

De 550 winkels gaan verder als PLUS-formule en het bedrijf heeft een omzet van circa 5 miljard euro. Albert Heijn en Jumbo hebben in de supermarktbranche respectievelijk een aandeel van 35 en 21 procent.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden inclusief instemming van leden, goedkeuring van de mededingingsautoriteit en advies van ondernemingsraden. Naar verwachting wordt de transactie begin 2022 afgerond. Over consolidatie en sluiting van vestigingen is nog geen uitspraak gedaan.

Het fusiebedrijf krijgt één geïntegreerd servicekantoor in Utrecht. In de nieuwe combinatie wordt de statutaire directie gevormd door Duncan Hoy (algemeen directeur), Fred Bosch (financieel directeur) en Mayte Oosterveld (operationeel directeur). De raad van commissarissen (RvC) van de combinatie zal een evenwichtige samenstelling krijgen met afvaardiging vanuit beide organisaties, waarbij Harry Bruijniks de beoogd voorzitter van de RvC is. De coöperatie kent zowel ondernemersleden als consumentenleden.