Microtuin maakt van voormalig KPN-gebouw in Eindhoven ontmoetingsplek

Gebouweigenaar NS heeft een nieuwe bestemming gevonden voor het voormalige KPN gebouw in Eindhoven. Microtuin, een samenwerking tussen Microlab uit Eindhoven en De Stadstuin uit Utrecht, maakt er een cultureel-maatschappelijke ontmoetingsplek.

Het omvangrijke gebouw (23.000 m2) bij station Eindhoven Centraal was tot begin dit jaar nog in gebruik als telecomcentrale. De nieuwe bestemming past bij de wens van de gemeente om het stationsgebied te transformeren naar een plek voor wonen, werken en ontmoeting.  Microtuin zal ruimte bieden aan onder andere werkplekken, creatieve bedrijven, ateliers en horeca. 

De nieuwe bestemming is de uitkomst van een marktvraag door NS met behulp van vastgoedadviseur CBRE. Microtuin kwam als winnaar uit de trein. “Als NS leveren wij met diverse ontwikkelingen een bijdrage aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van stationsomgevingen. Dit pand wordt een levendige plek voor de stad Eindhoven en haar inwoners”, aldus Sebastiaan de Wilde, directeur Vastgoed NS Stations.

De gemeente Eindhoven heeft de bestemmingswijziging al goedgekeurd. Ook Stijn Steenbakkers, wethouder Spoorzone, is blij dat het voormalige KPN-gebouw de komende jaren voor reuring zorgt in het stationsgebied. “We willen met elkaar aan de slag met de herontwikkeling van de stationsomgeving. Nu lopen mensen er alleen doorheen. We hebben de ambitie is er tal van functies toe te voegen, waaronder duizenden woningen en voorzieningen. De weg daar naar toe is lang. De komst van Microtuin zorgt direct voor verbetering.

Het is de grootste verhuurtransactie op gebied van kantoren in Eindhoven dit jaar. De huurovereenkomst heeft een looptijd van tien jaar. De eerste maanden staan in het teken van de verbouwing van het pand en de verwachting is dat vanaf voorjaar 2023 de eerste nieuwe huurders hun intrek zullen nemen.

img
Redacteur
Profiel