Logicor start herontwikkeling DC in Roosendaal

Logicor is begonnen met de herontwikkeling van een logistiek warehouse aan de Tussenriemer 6 in Roosendaal.

Het huidige distributiecentrum van 15.000 m² wordt herontwikkeld tot een modern en duurzaam warehouse met een totaal oppervlak van ruim 25.000 m² inclusief mezzanine en kantoorruimte. Hiermee wordt het terrein effectiever benut en voldoet het warehouse aan zowel de huidige als toekomstige behoeften van gebruikers. Inmiddels is het pand verhuurd en de nieuwe huurder zal het pand per Q1 2025 betreden.

Een van de belangrijkste kenmerken van de moderne herontwikkeling is de hoge duurzaamheidsstandaard in combinatie met een Breeam Excellent-certificering en een A+++ EPC-certificaat voor de energie-efficiëntie van het distributiecentrum. Het pand wordt voorzien van LED-verlichting, op het dak wordt een PV-installatie geplaatst en er zal op het terrein een energieopslagsysteem worden aangelegd. Daarnaast wordt onder andere het puin van de sloop hergebruikt voor de fundering van het nieuw te bouwen warehouse.

Stephanie Abbink, senior asset manager bij Logicor, zegt dat de herontwikkeling Logicor de mogelijkheid biedt om de logistieke ontwikkeling fors te verduurzamen naar de laatste en hoogste duurzaamheidsstandaarden. ‘We willen voldoen aan de huidige behoeften van gebruikers met oog voor de impact op het klimaat en de planeet. Omdat wij uitsluitend investeren in logistiek vastgoed kunnen we toonaangevend zijn in de sector op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid en toekomstgericht gebruik.’

De nieuwbouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf BVR Groep uit Roosendaal. BrainStone is verantwoordelijk voor het bouwmanagement. Logicor is bij de totstandkoming van deze verhuurtransactie commercieel begeleid door JLL. Van Doorne was juridisch adviseur van Logicor voor de ontwikkeling en verhuurtransactie.