Kolsteeg nieuwe baas Rotterdams smaldeel Vestia

Per 1 februari 2023 start Marieke Kolsteeg als bestuursvoorzitter van woningcorporatie Hef Wonen. Hef Wonen wordt de verzelfstandigde Rotterdamse tak van woningcorporatie Vestia. 

Per 1 januari 2023 splitst woningcorporatie Vestia in drie nieuwe woningcorporaties: Hef Wonen in Rotterdam, Hof Wonen in Den Haag, en Stedelink in Delft-Zoetermeer. De naam Vestia verdwijnt op die datum. De drie woningcorporaties opereren zelfstandig, elk met een eigen bestuur en raad van commissarissen en kunnen zich weer meer richten op hun lokale volkshuisvestelijke taken. Die waren jarenlang in het gedrangen door het derivatenschandaal dat Vestia op de rand van een faillissement bracht. 

Samen met Richard Feenstra vormt Kolsteeg vanaf volgend jaar het collegiaal bestuur van Hef Wonen. Feenstra was al sinds september 2021 als bestuurder actief bij Vestia. 

Kolsteeg (50) is op dit moment bestuurder bij Waterweg Wonen in Vlaardingen. Daar leverde sinds  2017 een belangrijke bijdrage aan de koerswijziging van de woonvisie in Vlaardingen waardoor meer sociale huurwoningen behouden blijven. Sinds 1996 bekleedde zij diverse functies bij Woonbron, laatstelijk in de rol van directieteamlid eindverantwoordelijkheid voor regio Rotterdam Zuidwest/Spijkenisse en domein Woonruimtebemiddeling. Daarnaast is zij voorzitter van het bestuur van de Maaskoepel en voorzitter van Zonta Club Rotterdam.