Janssen de Jong koopt ABN Amro in Zoetermeer

Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft voor € 4,05 mln het ABN Amro-kantoor in Zoetermeer gekocht.

Het bedrijf wil in de toekomst aan de Luxemburglaan 1–15 in Zoetermeer een woontoren realiseren met 150 appartementen.

In de woningbouwagenda stelt de stad Zoetermeer te willen groeien met 10.000 woningen, met minimaal 700 per jaar.

ABN Amro huurt het kantoor nog enkele jaren van Janssen de Jong Projectontwikkeling. De komende maanden worden tevens de mogelijkheden bekeken voor tijdelijke verhuur van een deel van het pand aan derden. Samen met de gemeente Zoetermeer wordt de komende jaren gewerkt aan herontwikkeling van het gebied. Onderdeel hiervan is het wijzigingen van het bestemmingsplan. Na de uiteindelijke verhuizing van ABN Amro wordt het kantoor gesloopt en kan de bouw van de woontoren beginnen.

Van de te realiseren appartementen zullen er minimaal 60 als middeldure huur worden gerealiseerd. Deze woningen worden afgenomen door Stienstra Wonen. Het overige deel bestaat uit koopappartementen.

De woontoren komt aan de rand van het stadshart, direct aan de Stadstuin, met een bushalte aan de overkant en het station op 3 minuten lopen.

Janssen de Jong Projectontwikkeling onderzoekt de mogelijkheid van een mobiliteitsconcept. In plaats van het aanbieden van parkeerplaatsen wordt gedacht aan ‘mobility as a service’ (MaaS), zoals elektrische deelauto’s en bakfietsen.

JLL adviseerde ABN Amro bij deze transactie.