Innovatiehub Kennispark Twente krijgt meer lab- en kantoorruimte

The Gallery, innovatiehub van ondernemers op Kennispark Twente in Enschede, wordt uitgebreid met 4.000 m². Deze uitbreiding is volgens eigenaar ASR Dutch Science Park Fund nodig om te voldoen aan de grote vraag naar kantoor- en labruimte op Kennispark Twente.

Het huidige multi-tenant gebouw, waar kennis en technologie samenkomen, biedt onderdak aan zowel Designlab University of Twente, start-ups, scale-ups als gevestigde ondernemingen en is vrijwel volledig verhuurd. Naast extra kantoor- en labruimte wordt er ook geïnvesteerd in de kwaliteit van het gebouw en het algemeen gebied om de samenwerking tussen bedrijven te stimuleren. De werkzaamheden zijn begin april begonnen. The Gallery is naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar geheel gereed. 

De ruim 4000 m² uitbreiding wordt gerealiseerd door de begane grond bij het gebouw te betrekken. Er komt hiermee extra kantoor- en labruimte beschikbaar en de algemene ruimtes krijgen een vernieuwde look & feel. De kantoren en labruimten worden casco opgeleverd en voldoen aan ML1-klasse, met basis(aansluit)voorzieningen, maar zijn eventueel ook op te waarderen naar ML2-klasse niveau. Het parkeren zal rondom en op het terrein worden uitgebreid en er komen meer laadpalen voor elektrische auto’s.

Duurzame installaties

The Gallery heeft nu EPA-label A en een Breeam Very Good in-use certificering. In maart 2022 werden 850 zonnepanelen op het dak geplaatst. Met de uitbreiding worden nieuwe duurzame installaties toegepast en wordt gekeken waar de bestaande installaties verder kunnen worden geoptimaliseerd qua energie en techniek. Na oplevering en ingebruikname van de uitbreiding worden er nieuwe labels en certificering aangevraagd.

Extra ruimte

Mariska Rimmelzwaan, leasingmanager ASR Dutch Science Park Fund: “Sinds het fonds in maart 2020 eigenaar is geworden van The Gallery zien we dat er grote interesse is voor kantoor- en labruimte op Kennispark Twente. Met de uitbreiding van The Gallery kunnen we deze extra ruimte aanbieden aan de spin-offs vanuit de Universiteit Twente, start-ups die zich vanwege verwantschap van onderzoeksdomeinen graag in de buurt van de Universiteit Twente vestigen en bestaande ondernemingen die willen groeien. Zo kunnen we verschillende bedrijven die zich bezighouden met technology en science de komende tijd extra ruimte bieden.”