Holland Immo richt nieuw huurwoningfonds op

Fondsaanbieder Holland Immo Group heeft het Immo Huurwoningfonds 2 geplaatst en opgericht.

De totale emissie bedraagt ruim € 16 mln, verdeeld over 3247 participaties van € 5000. Het fondsvolume bedraagt ruim € 32 mln. Hiervan wordt € 16 mln hypothecair gefinancierd.

Immo Huurwoningfonds 2 belegt in een appartementencomplex bestaande uit twee woontorens, die worden getransformeerd uit voormalige kantoorgebouwen in Voorburg. Het object omvat in totaal 95 huurwoningen, drie commerciële ruimten op de begane grond en  een ondergelegen parkeergarage met 113 parkeerplaatsen.

Het verwachte totaalrendement bedraagt 7,8% op jaarbasis. Het direct uitkeerbare rendement is geprognosticeerd op 5,2% per jaar.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor Immo Zorgwoningfonds 4, waarvan de introductie in mei 2020 wordt verwacht.

Holland Immo Group is aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen en heeft sinds 2001 in totaal 46 fondsen geïnitieerd met een totaal investeringsvolume van ruim € 1,3 mrd. Holland Immo Group belegt in Nederlands en Duits vastgoed, met name in Duitse winkels, Nederlandse woningen en parkeergarages. Na de verkoop in 2016 en in 2019 van een groot aantal fondsen aan institutionele beleggers is de beleggingsstrategie voor nieuwe fondsen verder gericht op woningen en binnenstedelijke parkeergarages in Nederland. Binnen het woningsegment meer specifiek op woningen voor starters en woon(zorg)concepten voor ouderen zonder en met zorgindicatie, senior living respectievelijk senior care. In het kader van senior care wordt samengewerkt met diverse woonzorgexploitanten.