HBB Groep levert energieneutrale woonwijk Slottuin in Heemstede op

Ontwikkelaar Hoorne Vastgoed en aannemer HBB Groep hebben vrijdag alle woningen en appartementen van Slottuin in Heemstede opgeleverd.

De energieneutrale wijk Slottuin heeft geen gasaansluiting en de koopwoningen hebben een EPC van 0. EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt.

Het grootste gedeelte van de energie die de bewoners gebruiken, wordt in de wijk zelf opgewekt. De energie die bewoners nodig hebben om te verwarmen, koelen en ventileren, maar ook om te kunnen koken, komt van de warmtekoudeopslaginstallatie, de warmtepomp èn van de zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen het energielabel A++++.

De nieuwe Heemsteedse wijk ligt direct achter het Oude Slot, en bestaat uit 62 eengezinswoningen; 22 sociale eengezinswoningen en 40 koopwoningen. Daarnaast staat er in de wijk een appartementengebouw met 33 zorgappartementen. Het appartementencomplex wordt een beschermde woonvoorziening voor kwetsbare ouderen met een intensieve zorgvraag. Onder het complex zit een parkeergarage.

Woningcorporatie voor de verhuur is Elan en de gebruiker van het appartementengebouw is Zorgbalans. Het ontwerp is van Mulleners & Mulleners Architecten