Goede jaarresultaten Ballast Nedam en Dura Vermeer

Ballast Nedam heeft in 2020 goede resultaten geboekt, evenals Dura Vermeer dat zijn winst zag groeien.

Ballast Nedam, dat sinds 2015 deel uitmaakt van het Turkse Rönesans Holding, had al eerder bekendgemaakt dat de omzet over 2020 gestegen was. De ‘meer dan 900 miljoen’ resulteerde specifiek in 947 miljoen, 8,3 procent meer dan over het jaar daarvoor. Ook  de nettowinst werd meer dan verdubbeld en bedroeg 31,1 mln.   

Dura Vermeer had een tegenvallende omzet, maar boekte wel meer winst. Het nettoresultaat was 41,5 miljoen euro tegen 36,1 miljoen euro over 2019. De opbrengsten daalden van 1,5 miljard naar 1,4 miljard euro, met name toe te schrijven aan bouw en vastgoed dat een omzetdaling liet zien van 928 miljoen naar 810 mln euro.

Beide bedrijven zijn positief over hun vooruitzichten. Ballast meldt een orderboek van 1,4 miljard, Dura Vermeer heeft zelfs een werkvoorraad van 2,5 miljard.

Ballast Nedam meldde via zijn topman Cenk Düzyol dat het bedrijf interesse heeft in overnames van bedrijven en projecten in alle sectoren waarin het actief is: bouw- en vastgoed, infrastructuur en installatie.

Dura Vermeer houdt voor 2021 een slag om de arm vanwege de onzekerheden door de coronacrisis en de stikstofkwestie, maar is niet pessimistisch.