Gemeente Schagen voegt bijna 800 woningen toe

Door de goedkeuring van twee bestemmingsplannen voegt de gemeente Schagen de komende jaren bijna 800 woningen toe. 

Vorige week stelde de gemeenteraad van Schagen unaniem het bestemmingsplan voor de woningbouwontwikkeling Muggenburg Zuid vast. Door dit project worden 726 nieuwe woningen toegevoegd aan de woningvoorraad van Schagen.

Op basis van de Woondeal Noord-Holland-Noord valt 40% van de woningen in het segment sociale huur/koop, 30% in het betaalbare segment en 30% in de categorie middeldtuur/duur. 459 woningen zijn grondgebonden, de overige 267 woningen zijn appartementen. De Gemeente Schagen,  BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en de Provincie Noord-Holland trekken samen op bij het realiseren van de nieuwe wijk.

Sint Maartensdijk

Voor Sint Maartensdijk, een kern buiten Schagen, werd het gewijzigde bestemmingsplan ‘De Omloop’ vastgesteld. Onder de naam SinmareVeld gaat ontwikkelcombinatie USP-Ooms een gevarieerde woonwijk bouwen met in totaal 62 woningen. In de wijk komen 25 sociale huurwoningen en 9 middeldure woningen waarvan 5 levensloopbestendig. In het dure segment worden 16 twee-onder-een-kapwoningen en 12 vrijstaande woningen/kavels aangeboden.