Funda in Business: toenemende interesse in horecalocaties

In het afgelopen kwartaal is de belangstelling voor horecapanden flink toegenomen, zo meldt Funda in Business in de jongste kwartaalrapportage. Het beschikbare aanbod werd vaker bekeken. Ook steeg het aantal keer dat op een horecalocatie werd gereageerd.

Het totaal aantal bekeken horecalocaties steeg in Q3 met 8% ten opzichte van het tweede kwartaal. Ook het aantal contactopnames per object groeide met 13%. Henk Sluiter, directeur Adhoc Horecamakelaars, ziet één ding veranderen. ‘Onze klanten willen allemaal uitbreiden, maar bij die expansie wordt één ding anders benaderd: de buitenruimte. Ondernemers willen wel een terras. Buiten kunnen zitten is essentieel.’

Over kantoor-, bedrijfs- en winkelruimtes is Funda in Business minder optimistisch. Dit type bedrijfspanden werden de afgelopen drie maanden juist minder bekeken dan vorig kwartaal en bedrijfsmakelaars kregen minder contactaanvragen. Voor bedrijfsruimtes daalde het totaal aantal bekeken objecten met 11,9%, voor kantoorruimtes met 3,6% en winkelruimtes met 3,4%. Het totaalaantal contactopnames met de bedrijfsmakelaar daalde vooral voor bedrijfsruimtes (-7,3%). Bij winkels lag dit iets lager dan vorig kwartaal (-1,6%) en voor kantoorruimtes bleef het gelijk. Wel lijkt de vraag in deze laatste twee categorieën serieuzer.

 

img
Redacteur
Profiel