Flexyapp steun in de rug voor lokale ondernemers Almere Centrum

Maandag 20 april start een pilot met de Flexyapp, om lokale winkeliers een hart onder de riem te steken. Met de app kunnen inwoners van Almere zeven dagen per week online producten bestellen bij verschillende winkels in Almere Centrum.

Ali B is een van de partners van Fast App, het Almeerse bedrijf achter de app. Hij nam het initiatief om verschillende partijen bij elkaar te brengen en zo ondernemers te helpen tijdens de Coronacrisis. Waar grotere zaken en ketens vaak goed uitgeruste online webwinkels of online bestelmogelijkheden hebben, zijn kleine ondernemers echt afhankelijk van hun lokale klanten.

Uniek aan de app is dat klanten bij verschillende winkels kunnen bestellen, maar dat alles tegelijkertijd wordt geleverd. Al ruim 20 ondernemers hebben zich aangesloten en dit aantal groeit elke dag. Klanten kunnen via de app producten uit het assortiment van hun favoriete winkels bestellen. De winkeliers krijgen de bestelling binnen en checken of de producten op voorraad zijn. Er wordt afgerekend via iDEAL. De producten worden vervolgens verzameld op een centrale locatie en vanaf daar tussen 17.30 en 21.30 uur in één keer bezorgd bij de klant (behalve op zondag). Van moment van bestelling tot bezorging kan de status van de bestelling in de app worden gevolgd door zowel klant, ondernemer als bezorger.

Gratis deelname en bezorging
Tijdens deze crisis hebben vooral lokale ondernemers het zwaar te verduren en de app komt hen tegemoet. Martin Ort, directeur van de OVSA (Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere): ‘De app is juist nu nodig om deze ondernemers een hart onder de riem te steken. Zo halen ze toch omzet binnen. Franchisers kunnen ook meedoen. De omzet gaat dan niet naar de webwinkel van het hoofdkantoor, maar naar de lokale franchisenemer zelf. Zolang de maatregelen omtrent het virus van kracht zijn, is gebruik van de app vrijblijvend voor ondernemers die zich aansluiten en klanten hoeven geen bezorgkosten te betalen. Ondernemers kunnen zich melden bij loes@almerecentrum.nl.

De ontwikkelaars wilden de app sowieso in 2020 in Nederland lanceren, maar hebben vanwege de Coronacrisis in samenwerking met Osva en de gemeente besloten versneld te starten met de pilot. Het is de bedoeling dat de app ook na de crisis blijft bestaan. Maaike Veeningen, wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling: ‘Wij zijn blij met dit initiatief en steunen het graag. Juist nu in deze crisis en zeker ook bij het herstel en de periode daarna kan dit echt een aanwinst voor onze stad zijn.’ Er wordt  dan ook gekeken of andere winkelcentra in Almere kunnen worden toegevoegd.