Corum Asset Management koopt Capgemini’s hoofdkantoor

De Franse vastgoedbelegger Corum Asset Management heeft het Nederlandse hoofdkantoor van Capgemini in Utrecht Leidsche Rijn namens het Corum XL SCPI fonds gekocht.

Het hoofdkantoor -Triple A building- van het ICT en consultancybedrijf bestaat uit 21.000 m2 kantoorruimte en is gelegen naast het treinstation Utrecht Leidsche Rijn en de A2 snelweg. Het gebouw, ontworpen door Ibelings van Tilburg Architecten te Rotterdam, omvat vier kantoorverdiepingen boven een tweelaagse parkeergarage. Het kantoor heeft het Breeam-NL ontwerpcertificaat ‘Very Good’ behaald. Triple A was eerder in handen van vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development, die het in 2014 verkocht.

“Hogere financieringslasten hebben aanvangsrendementen in Europa onder druk gezet”, zegt Erik Langens, executive director bij CBRE, ten aanzien van de verkoop. “Wij zien liquiditeit voor grote kantoren in Nederland toenemen nu deze financieringslasten in grote mate worden gereflecteerd in aanvangsrendementen, zoals blijkt uit de Triple A transactie en andere transacties die zullen plaatsvinden vinden in Q3 2023. Nu aanvangsrendementen aantrekkelijker zijn voorzien wij dat de kantorenbeleggingsmarkt verder op gang komt in de tweede helft van 2023.”

De verkoper werd geadviseerd door CBRE, Allen & Overy en Fort Advocaten. Corum Asset Management werd geadviseerd door DLA Piper en Arcadis.