Cortese koopt woonzorgcomplex Rhederhof in Rheden

Cortese heeft woonzorgcomplex Rhederhof in Rheden overgenomen van stichting Vastgoed Zorgsector.

De Rhederhof aan de Worth Rhedenseweg en Klaproosstraat heeft een verhuurbare oppervlakte van 10.000 m² en bestaat uit onder meer 122 intramurale eenheden, kantoorruimten, commerciële ruimten en achtentwintig parkeerplaatsen. Het pand is volledig verhuurd aan twee hoofdhuurders: Attent en Siza. Attent biedt woonruimte en zorg aan mensen met een chronische lichamelijke aandoening en dementie. Siza biedt woonruimte en zorg aan jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking of autisme.

De koopprijs bedraagt volgens het Kadaster € 14,4 mln. De Rhederhof wordt ondergebracht in Cortese HealthCare IX, het tiende beleggingsfonds van Cortese. “Dit object stond al lang op onze wensenlijst en wij zijn zeer verheugd dat wij deze grote woonzorglocatie van stichting Vastgoed Zorgsector voor Cortese HealthCare IX hebben kunnen aankopen. In dit fonds zijn eerder twee gezondheidscentra aangekocht en de aankoop van dit woonzorgcentrum vormt een mooie aanvulling op de vastgoedportefeuille,” aldus Cortese-directeur Rémy Voskamp.

ABC Capital heeft de transactie namens verkoper, een maatschappelijk belegger in duurzame huisvesting voor ouderen, begeleid en Pillar notarissen was verantwoordelijk voor de juridische advisering.

 

 

img
Redacteur
Profiel