Clave Vastgoed verwerft kantoorgebouw Culemborg voor transformatie

Clave Vastgoed heeft onlangs het kantoorgebouw Panta Rhei aan de Godfried Bomansstraat in Culemborg aangekocht.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 3,1 miljoen. Het gebouw is aangekocht ten behoeve van de transformatie naar circa 50 tot 55 appartementen.

Het gebouw aan de Godfried Bomansstraat 8 is in 2004 gebouwd in de duurzame wijk Eva Lanxmeer. Gezien de grote behoefte aan betaalbare woningen biedt de herontwikkeling goede mogelijkheden. Met de gemeente Culemborg is een anterieure overeenkomst gesloten waarin is afgesproken een groot deel van de woningen in het sociale- en middenhuursegment te realiseren. Clave Vastgoed werkt de plannen de komende periode verder uit waarbij het streven is om medio 2022 te starten met de uitvoering.

Bijzonder aan het gebouw is dat er reeds bij de nieuwbouw 3 woonappartementen op de dakverdieping zijn gerealiseerd. Na de verbouwing krijgt het gebouw in het geheel een woonbestemming. Door de ligging nabij het station en het grote aantal betaalbare woningen is dit een mooie aanvulling in de overspannen woningmarkt.

Voor het project wordt samengewerkt met Rosewood Group en Berkley Investments. De verkoper is een particuliere belegger.