CityDoxx biedt huisvestting voor stadslogistiek en last-milelogistiek

Ontwikkelaars ReLAB en Reverso.Z hebben onder de naam CityDoxx een duurzaam huisvestingsconcept ontwikkeld voor stadslogistiek en groene mobiliteit.

Een CityDoxx-gebouw biedt ruimte aan twee of meer logistieke units van 1.000-2.000 m², voorzien van meerdere loadingdocks voor trucks en bestelbussen en het kenmerkende ‘huisje’ met daarin kantoorruimte en een kantine. De units kunnen intern met elkaar worden verbonden, waardoor ook grotere oppervlakten kunnen worden geboden. Elke unit beschikt over een ruim aantal parkeerplaatsen voor bestelbussen en personenauto’s.

CityDoxx biedt haar huurders een totaaloplossing op het gebied van elektrische laadinfrastructuur, met zonnepanelen op het dak van elk gebouw en opslagcapaciteit. Hierdoor zijn huurders in staat om hun bezorging op basis van Zero Emission uit te kunnen voeren. Op een aantal locaties, waar grond schaars is, maar meerdere vraagstukken op gebied van mobiliteit spelen, wordt het CityDoxx-concept uitgebreid naar een volledige Mobiliteitshub, waar boven de logistieke units een parkeergarage wordt gerealiseerd. De garage kan dienen als Transferium, met overstapmogelijkheden naar OV, en emissieloos deelvervoer.

Doelstelling van de partijen is om binnen enkele jaren een compleet netwerk te hebben gerealiseerd van CityDoxx-locaties, verspreid over de grotere steden in Nederland en België. Verwerving van de eerste locaties is in afronding en er lopen inmiddels gesprekken met een aantal landelijk opererende partijen voor de huur van meerdere units in het netwerk. ASK Romein Bouw uit Roosendaal is als exclusieve bouwpartner verantwoordelijk voor design, engineering en realisatie van CityDoxx.