City Hub van 25.000 m2 aan rand van Tilburg

ELSI Real Estate Partners gaat in opdracht op twee verschillende plekken op bedrijventerrein Lovense Kanaaldijk in Tilburg ongeveer 25.000 m2 aan bedrijfsruimte voor logistiek en light industial realiseren.

Het gaat om twee verschillende projecten, onder de noemer City Hub 013, met dezelfde opdrachtgever: Van der Wegen Gears, een staalbedrijf dat al vier generaties op hetzelfde bedrijventerrein tandwielen produceert.

'Een van de twee grondposities had de opdrachtgever al heel lang in haar bezit, de tweede grondpositie heeft het in coronatijd bijgekocht', aldus Gerwin Vos, vastgoedconsultant en -ontwikkelaar namens ELSI Real Estate Partners. De opdrachtgever beschouwt de logistieke ontwikkeling op Loven als een eindbelegging en gaat deze verhuren aan externe bedrijven.

Twee locaties

Ontwikkeling 1 betreft de bouw van twee units aan de Enschotsestraat 55 en Dijksterhuisstraat 22 die ruggelings tegen elkaar worden gebouwd. In totaal gaat het om 16.462 m2, waarvan 12.895 m2 warehouse, 1.718 m2 mezzanine en 1.849 m2 kantoren. Quadrant4 uit Oisterwijk tekende voor het ontwerp.

De locatie aan de Eginhardstraat 8 wordt een vrijstaand bedrijfspand met een bvo van 8.483 m2 gerealiseerd, waarvan 7.574 m2 warehouse, 697 m2 mezzanine en 212 m2 kantoren.

Schaarste aan logistieke ruimte

Vos: ‘'Beide locaties springen in op de schaarste aan logistieke ruimte in Brabant en Tilburg in het bijzonder. Deze locatie, aan de rand van de stad, is bovendien zeer geschikt voor stadsdistributie. Ook vanuit het oogpunt van werknemer is dat positief want de meeste logistieke terreinen liggen vaak op afstand en zijn daardoor minder goed bereikbaar. Zeker in de logistiek is er veel concurrentie om personeel.'

Voor beide locaties is de omgevingsgunning in het afgelopen kwartaal verleend. Het project bevindt zich in de fase aanbesteding bouw met de doelstelling om nog voor de zomer met de realisatie te starten. De eerste huurder, een retailer, is al binnen. Deze gaat op de eerste locatie 10.000 m2 huren voor opslag en distributie.