C&W: Voor gedragsverandering op kantoor is meer nodig dan alleen de juiste bestickering

Internationaal adviseur Cushman & Wakefield maakt vandaag de eerste resultaten bekend van analyses van het gebruik van de testopstelling van 6 Feet Office.

Dit coronaproof werkconcept is onderdeel van de ‘Total Workplace Strategy’ van de vastgoedadviseur en is, na de wereldwijde COVID-19 uitbraak, in april van dit jaar opgesteld als ‘Living Lab’ in het hoofdkantoor van het bedrijf op de Zuidas in Amsterdam. Het concept omvat duidelijke bestickering, heldere communicatie, looproutes, extra hygiënemaatregelen en bewegingssensoren.

Gebleken is dat de bewegingssensoren een van de belangrijkste maatregelen zijn om inzicht te krijgen in de handhaving van de protocollen. In de testomgeving op het hoofdkantoor van Cushman & Wakefield blijkt dat social distancing in 87% van de gevallen wordt gerespecteerd.

De situaties waarin de norm niet of niet goed werd nageleefd (13%) deden zich met name voor in de omgeving van bureauwerkplekken. De knelpunten die hier ontstonden bleken in de praktijk relatief eenvoudig op te lossen. Eigen verantwoordelijkheid nemen en blijven communiceren zijn cruciaal om een veilige en vooral ook aangename werkomgeving te creëren en te behouden.

De tweede testfase zal meer gericht zijn  op optimalisering van de werkomgeving op de lange termijn.

Cushman & Wakefield heeft een veilig-terug-naar-de-werkplek-gids samengesteld die gratis verkrijgbaar is.