Bam verkoopt veel meer woningen in eerste kwartaal 2021

Bam heeft in het eerste kwartaal van 2021 in Nederland 890 woningen verkocht.

Zo blijkt uit het jongste Handelsbericht. De verkopen liggen veel hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. In de eerste maanden van 2020 werden 515 woningen verkocht. Het resultaat is het gevolg van enkele transacties van Bam Bouw en Vastgoed met institutionele investeerders.

“De Nederlandse woningverkopen leveren een sterke bijdrage aan de resultaten in het eerste kwartaal”, aldus Ruud Joosten, CEO van Koninklijke Bam Groep. Hij spreekt over een bevredigende start; al heerst er veel onzekerheid over de gevolgen van de Covid-19-uitbraak. Bam rapporteert over het eerste kwartaal 2021 een gecorrigeerde ebitda van € 53,3 mln, een duidelijke verbetering ten opzichte van vorig jaar. De focus blijft gericht op verdere operationele verbetering en vermindering van de risico's van de portefeuille.

In het eerste kwartaal zijn te productiefaciliteiten van Houtindustrie Stam & Landman en Gevelelementen Noord-Holland overgenomen. Deze acquisitie stelt Bam in staat om expertise op het gebied van duurzaamheid en geïndustrialiseerde bouwactiviteiten in te zetten als antwoord op de toenemende vraag naar betaalbare en CO2-neutrale woningen.

img
Redacteur
Profiel