Arnold van Hengstum richt vastgoedfinancier Nestr op

Beleggers die langetermijnfinanciering zoeken voor hun huurwoningbezit in Nederland kunnen nu terecht bij Nestr Smart Finance.

‘De groei van de markt voor vastgoedfinanciering in Nederland is de laatste jaren fors geweest, terwijl er ondertussen aanbieders van de markt zijn verdwenen. We zien met Nestr daarom ruimte om tot deze markt toe te treden’, aldus vastgoedfinancieringspecialist Arnold van Hengstum. Van Hengstum werkte jarenlang bij DCMF in Amsterdam, die kortlopende financieringen verstrekt aan (woning)ontwikkelaars.

Nestr Smart Finance, met een kantoor in Hoofddorp, gaat financieringen vertrekken tussen € 100.000 en € 2 mln per aanvraag met een maximale loan-to-value van 80%. De funding krijgt Nestr van een Amerikaanse bank. Van Hengstum: ‘In tegenstelling tot veel bestaande partijen zal Nestr financieringen voor woningen in heel Nederland verstrekken. We beperken ons dus niet tot de Randstad.’

Nestr biedt een annuïtaire financiering aan met een looptijd maximaal 35 jaar. Dat is langer dan andere aanbieders in de markt, die maximaal tot 30 jaar gaan. ‘Hierdoor kunnen we cashflow gedreven beleggers goed helpen.’

Het bedrijf maakt gebruik van geselecteerde en aangestelde adviseurs in Nederland. Voor de eerste periode wordt gebruik gemaakt van vijf adviseurs.