Arkenbout en Buijs beginnen Resi, onderneming in woningbeleggingsadvies

De voormalige CBRE-medewerkers Robbert Arkenbout en Alexander Buijs beginnen een  onderneming in woningbeleggingsadvies, genaamd Resi.

Resi staat projectontwikkelaars bij in de totstandkoming van nieuwbouwwoningbeleggingsobjecten en adviseert beleggers in het aan- en verkoopproces van woningportefeuilles.

De oprichters van Resi zijn vertrouwd in de woningvastgoedmarkt en komen bij adviseur CBRE vandaan waar zij woningbeleggingsadvies hebben opgezet en leiding gaven aan het team. Buijs heeft circa 14 jaar gewerkt als Senior Director in het Capital Markets team van de organisatie en Robbert Arkenbout ruim 7 jaar als Director in hetzelfde team. Hiervoor was hij actief als eigenaar van architectenbureau APTO. Beiden hebben zich in de loop der jaren gespecialiseerd op het gebied van woningbeleggingen.

Resi opereert vanaf november 2020 vanaf het Schinkelterrein in Amsterdam waar zij reeds werkt aan de realisatie van enkele grootschalige nieuwbouw woningbeleggingsobjecten in onder andere Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Haarlem. Achter de schermen ontwikkelt Resi tevens een belangrijk woningdataplatform. Dit digitale platform geeft inzicht in demografische trends, huur- en leegwaardeontwikkelingen en kwalitatieve omgevingsinformatie zoals reviews en beoordelingsratings.