Altera koopt 181 huurappartementen aan IJ-oever in Amsterdam-Noord

Altera Vastgoed koopt een deel van het project Nautisch NDSM (B10) op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

De koop betreft 157 middeldure huurappartementen, 24 vrije sector huurwoningen, 965 m² commerciële ruimte en 90 parkeerplaatsen. De huurwoningen variëren in grootte van 42 m2 tot 125 m2. “Met de aankoop van deze woningen geven we verder invulling aan de grote vraag naar betaalbare woonruimte in Amsterdam voor essentiële beroepen in onder andere het onderwijs en de zorg. Dit project past goed in onze duurzame en jonge woningportefeuille”, zo verklaart CEO Jaap van der Bijl.

De ontwikkeling van het door architect Liesbeth van der Pol (Dok Architecten) ontworpen complex Nautisch NDSM aan de noordoever van het IJ is een gezamenlijke activiteit van BMB, een onderdeel van Volkerwessels en Reggeborgh Vastgoed. Naar verwachting wordt het project in 2023 opgeleverd.

De middeldure huurwoningen komen voort uit het ‘Actieplan Meer Middeldure Huur’ van de gemeente Amsterdam. Deze regeling heeft als doel betaalbare huurwoningen te realiseren voor die  huurders die geen aanspraak kunnen maken op een sociale huurwoning of een huishoudinkomen hebben op basis waarvan duurdere vrije sectorwoningen niet haalbaar zijn. “We hebben in Amsterdam een enorm tekort aan woningen voor mensen met een middeninkomen. Het is daarom heel mooi dat besloten is dat de woningen niet in het dure, maar in het middeldure segment verhuurd gaan worden. Nautisch NDSM levert hiermee een belangrijke en zeer welkome aanvulling op het middeldure huursegment”, aldus wethouder Laurens Ivens van Wonen.

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen