Altera koopt 125 woningen in De Zaanse Helden

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed heeft van de ontwikkelcombinatie Stebru/Impact Vastgoed 125 huurwoningen gekocht op de voormalige Vrodest-locatie in Zaandam.

In 2018 nam Altera al 231 woningen af in fase 1 van het project. In totaal heeft Altera nu 356 appartementen gekocht verdeeld over vijf gebouwen, 310 parkeerplaatsen en fietsenbergingen. De appartementen zijn 52–108 m² groot, beschikken over 2- of 3-kamers en zijn alle voorzien van een terras of balkon. Het project wordt voorzien van PV-panelen, een WKO- en WTW-installatie en kent een lage EPC.

Jaap van der Bijl, ceo Altera: ‘Het project De Zaanse Helden biedt voor gezinnen, senioren, starters en doorstromers een toekomstbestendig woonproduct op de Zaanse woningmarkt. Met de aankoop van fase 2 en de verwachte start bouw in 2021 wordt een duurzaam woongebied gerealiseerd direct naast Amsterdam. Het project past hiermee goed in onze woningportefeuille.’

Parteon neemt 163 sociale huurwoningen af, de 88 koopwoningen worden aan de koopmarkt aangeboden.

De gebiedsontwikkeling De Zaanse Helden bestaat uit verschillende woongebouwen, een daktuin en een parkeergarage op basis van het ontwerp van Havermans Hielkema Architecten. Het programma bestaat uit tien appartementengebouwen met totaal 607 appartementen verdeeld over 356 vrije sector huur-, 163 sociale huur- en 88 koopappartementen, voor starters, gezinnen en senioren. Eyecatcher van het project is de gemeenschappelijke natuurinclusieve (dak)tuin die het naastgelegen molenpark, de gebouwen van De Zaanse Helden en het naastgelegen Burano met elkaar verbindt.

Ontwikkelcombinatie Stebru/Impact Vastgoed werd geadviseerd door  Fakton Capital.