Ahoy Convention Centre en RTM Stage opgeleverd

Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en de muziek- en theaterzaal RTM Stage zijn opgeleverd.

Met deze uitbreiding beschikt Rotterdam Ahoy over 35 extra zalen voor congressen en bijeenkomsten. Bijzonder aan RTM Stage is dat het dient als muziekzaal voor concerten en als theater/auditorium.

Gemeente Rotterdam en het consortium Ballast Nedam en Heijmans werken samen in het gebiedsontwikkelingsproject Hart van Zuid aan een volwaardig stadscentrum voor Rotterdam Zuid.

De nieuwbouw, door Kraaijvanger Architects ontworpen, vormt de nieuwe entree van Rotterdam Ahoy. Het RACC beschikt over 35 zalen, variërend voor 50 tot 1000 personen. RTM Stage is de grootste zaal van het gebouw. Deze ruimte kan gebruikt worden als muziekhal voor 7800 bezoekers (een zogenoemde midsize arena) en als theater/auditorium. Met een capaciteit van 2750 plaatsen (en in XL-variant 4.000 plaatsen) is RTM Stage de grootste theaterzaal van Nederland.

Een andere bijzondere ruimte in het gebouw is de expofoyer ‘De Rotterdam’ op de 3de etage. Vanuit deze ruimte kijk je uit over de skyline van de binnenstad van Rotterdam. Bar Restaurant Seventy One, vernoemd naar het openingsjaar van Ahoy, verwelkomt straks bezoekers aan het Ahoyplein. De nieuwbouw staat in directe verbinding met de rest van de evenementenaccommodatie waardoor op verschillende manieren combinaties met andere ruimtes in het gebouw gemaakt kunnen worden.

De opening van het gebouw zal later in 2021 gevierd worden, in hetzelfde jaar dat Ahoy 50 jaar bestaat. 

De grootschalige kwaliteitsverbetering van Hart van Zuid voltrekt zich in een hoog tempo. Het Zwemcentrum Rotterdam en Theater Zuidplein met vestiging van Bibliotheek Rotterdam zijn al in gebruik. Er volgen nog een uitbreiding van Winkelcentrum Zuidplein, een nieuw busstation, een hotel en bioscoop, woningen en horecavoorzieningen. De buitenruimte wordt volledig nieuw ingericht. De centrale as in het gebied, de Gooilandsingel, wordt autovrij gemaakt en ingericht als een promenade voor voetgangers.