AM start bouw appartementen in Gouda

Gebiedsontwikkelaar AM begint met de bouw van 110 appartementen in het project Goudshof op het terrein van het voormalig Sint Jozef-ziekenhuis in Gouda.

Van de 110 appartementen worden 72 appartementen in de middeldure huur afgenomen door Vesteda. De realisatie is in handen van Van Wijnen Stolwijk.

Goudshof wordt gerealiseerd op de historische locatie van het voormalige rooms-katholieke ziekenhuis. Het hoofdgebouw, het St. Jozefpaviljoen, is erkend als gemeentelijk monument en is herontwikkeld naar een hoogwaardig woon–zorgcomplex. De nieuwbouw van Goudshof wordt gerealiseerd achter het monumentale St. Jozefpaviljoen. Het plangebied van Goudshof omvat het terrein dat wordt begrensd door de Graaf Florisweg, de Graaf Adolfstraat, de Jan van Beaumontstraat en de Dillenburgsingel.

Deze wijk bestaat uit 110 appartementen, waarvan 38 koopappartementen en 72 middeldure huurappartementen, 25 eengezinswoningen en één twee-onder-één-kapwoning. Het plangebied wordt gefaseerd ontwikkeld met de start van de 110 appartementen, die door Van Wijnen wordt gerealiseerd. Van de 38 koopwoningen, variërend in prijs van € 290.000 tot € 460.000, zijn er de afgelopen periode 37 verkocht. De laatste woning staat onder optie. Vesteda heeft de 72 middeldure huurwoningen afgenomen. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2022 hun intrek nemen in de appartementen.

In fase 2 worden de grondgebonden woningen ontwikkeld. De verkoop start naar verwachting in het vierde kwartaal dit jaar. De bouw van deze woningen is in handen van BAM Wonen.

De woningen worden aardgasvrij. Dat betekent dat de woningen op een duurzame warmtebron worden aangesloten. De appartementen maken gebruik van collectieve warmtepompen. Dit zorgt voor een EPC van 0,4 en minimaliseert de CO2-uitstoot. Naast duurzaam verwarmen kan het systeem de woningen ook koelen.