Vesteda koopt 72 appartementen in project Goudshof nabij centrum Gouda

Gebiedsontwikkelaar AM realiseert 110 appartementen in het project Goudshof in Gouda, waarvan 72 huurwoningen voor Vesteda.

Vesteda zal de appartementen verhuren in het middeldure huursegment, als antwoord op de vraag van de gemeente Gouda om voor langere tijd meer betaalbare huurwoningen te bieden. Wethouder Rogier Tetteroo is dan ook verheugd over het project. “We willen - ook in deze tijd – blijven inzetten op versnelling van de woningbouw. Dat is hard nodig om de woningnood aan te pakken. We zijn blij dat AM met Vesteda gereguleerde middeldure huur mogelijk maakt.”

Vesteda vindt het belangrijk dat er ondanks de huidige onzekere tijden wordt geïnvesteerd in huurwoningen voor middeninkomens. "De huurmarkt voor deze specifieke doelgroep is in Nederland nog steeds veel te klein", zo zegt Peter Knauff, directeur acquisities van Vesteda. De woningen varieren van 51 m2 tot 95 m2. Voor de twaalf kleinste woningen is met de gemeente de afspraak gemaakt, dat de komende vijftien jaar de huurprijs jaarlijks met niet meer dan 1% plus inflatie zal stijgen. 

Verder bevat het complex 38 koopappartementen. Naar verwachting start de bouw in de zomer van 2020. De realisatie is in handen van bouwbedrijf Van Wijnen. Goudshof verrijst op het terrein van het voormalig Sint Jozef-ziekenhuis in Gouda. In een volgende fase worden ook nog 27 grondgebonden woningen gebouwd. De bouw van deze woningen is in handen van BAM Wonen.

img
Redacteur
Profiel