AM ontwikkelt huurwoningen voor SPF Beheer in Cruquius

AM en SPF Beheer hebben een turnkeyovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van honderd Nul-Op-De-Meter (NOM) eengezinswoningen in de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius (gemeente Haarlemmermeer).

SPF Beheer koopt de woningen aan in opdracht van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer. De woningen zijn alle bestemd voor vrijesectorverhuur.

De woningen hebben een woonoppervlakte van circa 125 m² en ze worden gerealiseerd in twee deelplannen in de eerste fase. Bij NOM-woningen zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans, inclusief het gebruik van huishoudelijke apparaten.

In totaal worden de komende jaren circa 750 woningen gerealiseerd op Landgoed Wickevoort.

Landgoed Wickevoort is onderdeel van de westzijde Haarlemmermeer, waar op termijn 10.000 tot 15.000 woningen gerealiseerd gaan worden.

De woningen worden gebouwd naar een ontwerp van VenhoevenCS.  De bouw is in handen van BAM Wonen en gaat van start in juni 2020. Naar verwachting worden de eerste woningen in september 2021 opgeleverd.

Het stedenbouwkundige plan voor Wickevoort is in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer uitgewerkt door VenhoevenCS in samenspraak met landschapsarchitect Landlab. Naar verwachting wordt de volledige gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in 2025 opgeleverd.

De verkoop van de woningen aan SPF Beheer is begeleid door Capital Value.