DHG start ontwikkeling 216.000 m² logistiek vastgoed

DHG heeft dinsdag de eerste paal geslagen voor de bouw van Smartlog Rotterdam 1. Deze logistieke campus heeft een totale oppervlakte van 30.000 m² en zal bestaan uit vijf distributiecentra.

De grondwerken werden begin dit jaar afgerond en dinsdag is het startsein gegeven voor de bouw van het eerste distributiecentrum. Het warehouse heeft een oppervlakte van 4958 m² met een mezzanine van 643 m² en een kantoorruimte van 354 m². De oplevering van dit warehouse staat gepland voor september van dit jaar. Het streven is om de gehele logistieke campus (geschikt voor de opslag van koopmansgoederen) aan het einde van dit jaar op te leveren.

Nog dit jaar zal DHG starten met de bouw van een tweede Smartlog locatie in het Rotterdamse havengebied. Smartlog Rotterdam 2 (zoals de logistieke campus zal gaan heten) zal gebouwd worden aan de Merwedeweg en zal circa 93.000 m² groot zijn.

Op het terrein zullen vier DC’s worden ontwikkeld met een totale warehouse oppervlakte van 85.929 m², mezzanine van 3679 m² en een kantoorruimte van 1787 m². Ze zijn geschikt voor de opslag van koopmans- en ADR-goederen. Naar verwachting zal Smartlog Rotterdam 2 begin van 2018 worden opgeleverd.

Ook in Bergen op Zoom (bedrijventerrein Noordland) en Delft (bedrijventerrein Harnaschpolder) zal DHG nog dit jaar starten met het ontwikkelen van Smartlog distributiecentra. In Bergen op Zoom zal circa 48.500 m² ontwikkeld worden en in Delft 44.500 m². De eerste DC’s op deze locaties zullen naar verwachting begin van volgend jaar worden opgeleverd.

Het totale metrage van alle genoemde distributiecentra te samen bedraagt 216.000 m².