Zuider Vastgoed koopt panden Nationale Postcode Loterij

Een consortium van beleggers- en ontwikkelaars onder leiding van Zuider Vastgoed heeft een portefeuille bestaande uit 10 kantoorpanden gekocht van de Nationale Postcode Loterij.

De panden zijn gelegen aan de Van Eeghenstraat bij het Vondelpark te Amsterdam. In totaal betreft de verkoop circa 4900 m². Volgens het Financieele Dagblad is er € 46,5 mln voor de panden betaald. De loterij verhuist naar een pand aan de Zuidas, dat op dit moment zo duurzaam mogelijk verbouwd wordt (Breeam Outstanding).

Zuider Vastgoed is gespecialiseerd in het ontwikkelen van woningen in het topsegment in Amsterdam, zoals recent het project More aan de Valeriusstraat/Banstraat en project VP aan het Valeriusplein. De verkoop vond plaats via een gestructureerd verkoopproces, begeleid door Boekel Advocaten-Notarissen als juridisch adviseur en Parez Vastgoedadvies als procesbegeleider. De kopers zullen het merendeel van de objecten aan de Van Eeghenstraat renoveren en terugbrengen naar de oorspronkelijke woonfunctie.