Woonforte verduurzaamt 166 appartementen in Alphen aan den Rijn

Woningcorporatie Woonforte start in 2025 met een grote renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat in Alphen aan den Rijn. Hier gaat de corporatie 166 appartementen verduurzamen en het flatgebouw van een facelift voorzien.

A3 Architecten uit Rotterdam heeft een moderne uitstraling voor de nieuwe gevels en de entrees ontworpen. Door het verhogen van beide entrees, ontstaan twee ruime en overzichtelijke entreehallen. Voor meer veiligheid in en rondom het gebouw komt er nieuwe en betere verlichting.

Woningcorporaties hebben te maken met een norm voor de isolatie van woningen waarmee de benodigde energie voor verwarming afneemt: de zogenoemde Standaard. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot. Ook gaan huurders hierdoor meer besparen op de energiekosten. Woonforte gaat onder andere de Lange Diamant verduurzamen tot aan de Standaard.

De corporatie gaat 166 huurwoningen aan de Diamantstraat verduurzamen door de gevels, het dak en het plafond van de bergingen te isoleren, de beglazing te vervangen door HR++-glas en alle draaiende delen zoals voordeur en ramen te vernieuwen. Daarnaast komen in elke woning betere radiatoren en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW).

Op dit moment loopt het aanbestedingstraject voor de renovatie nog. Als de aannemer bekend is, wordt een proefwoning ingericht. Naar verwachting start de renovatie in het voorjaar van 2025.