Patagonia opent winkel op het Singel in Amsterdam

Deze week opent Patagonia op Singel 465 voor het eerst een winkel in Nederland.

Verhuurder van het pand is Achmea Real Estate. Het hoofdkantoor van Patagonia voor het EMEA-gebied is ook al in Amsterdam gevestigd. De winkel aan het Singel meet 325 m², verdeeld over twee verdiepingen.

Vanaf nu kunnen outdoor liefhebbers bij Patagonia in Amsterdam terecht voor technische producten voor allerlei soorten buitensporten, waaronder klimmen, sneeuwsporten en trailrunning. De locatie op het Singel in Amsterdam dient naast winkel ook als ontmoetingsplaats voor lokale activisten en sport communities. Patagonia organiseert er als gastheer activiteiten en evenementen zoals reparatieworkshops, filmvertoningen en openbare lezingen.

Enig aandeelhouder

Outdoorkledingmerk Patagonia werd in 1973 opgericht door Yvon Chouinard in Ventura, Californië. Het merk is ‘in business to save our home planet’ en wordt internationaal erkend voor de toewijding aan productkwaliteit en milieuactivisme. In 2022 veranderde het bedrijf de eigendomsstructuur ‘zodat de aarde nu enig aandeelhouder is’.

RoXY

Naast de nieuwe locatie in Amsterdam heeft Patagonia in Europa twaalf eigen winkels en zijn producten van het merk overal verkrijgbaar bij gespecialiseerde outdoorwinkels. De eerste Patagonia winkel in Nederland is gevestigd in het pand van de voormalige nachtclub RoXY. Een iconische Amsterdamse locatie, die een centrale rol speelde in de house- en technocultuur van de stad in de jaren ‘90 en bekend stond om extravagante, multidisciplinaire optredens.

Insight Real Estate adviseerde verhuurder Achmea Real Estate bij de verhuur van de winkel aan Patagonia. Jacobs Van der Meij is opgetreden voor Patagonia.